Thursday, 7 April 2011

pAk PanDiR bElI HaNdPhOnE...

pada suatu hari...
ada seorang yg kaya raya tapi buta teknologi..
namaya..pak pandir..
pak pandir datang ke Kuala Lumpur ..
dia berasal dari sebuah daerah yg sangat terpencil jauh didalam hutan..
dia datang ke kedai handphone...
"sy mahu beli handphone yg paling baru , mahal dan canggih.."
katanya dengan sombong..
"ini encik, handphone yg encik inginkan..tapi wang encik cukup ke?" 
tanya pemilik kedai tidak yakin..
"ini duit tiga ribu..." jawab pak pandir..
"tapi handphonenya x blh hidup pun?? marah pak pandir...
"OH..encik kena beli sim cardnya baru blh guna"
"saya beli sim cardnya" jawab pak pandir..
Tak lama kemudian urusan mereka pun selesai dan pak pandir kembali ke kampungnya..
sesampai di kampung, handphonenya tidak blh digunakan..
Pak pandir berasa marah dan segera pergi ke Kuala Lumpur ..
" AWAK TIPU SAYA YA!!! HANDPHONE SY X BOLEH BUAT PANGGILAN!!!!!"
marah pak pandir...
"Oooooo..mungkin x ada signal encik.."
'Saya beli signalnyer sekali. kalau jual handphone jangan lupa jual signalnya sekali"

Friday, 1 April 2011

AbG aKu SmArT... haha..

 eelllowww everyone...
hang apa kabak??
eden kabak baek...hehehe...sori2 aku bolok kit malam nie..
muorang..sian ke aku b0hh..abg aku paksa aku post blog err ari nie ..wuaaa..kejam!! haha..
tapi x per..malam nie aku baik ngat ekp0n..
pay0h lalu rr dapat adik baik gini ork?? haha...
hah?? muorang nok tengok h0k aner se abg aku???
laaa kat depan blog nie kan ade d0h gamb0r dia tebeng bap0k!!! hehe..
tapi x per..muorang jangan risau..aku baik ari nie..
 aku bagi rr muorang tengok gambor abg aku err
orang smart..pay0h lalu rr...


TENG0K~!!!
smart 0rk?? aku kab0 d0h..kan smart tu.. erh2 muorang ben puji bany0k2 kan kembang l0k hidung yer kan hud0h lalu rr..hehe..
h0h..sape h0k single mingle tu h0k kenang pul0k ke abg aku err..
kab0 lalu!! aku gi usha2 lalu!!
bukan setakat usha2...siap gi usir2 ag..hehe..lek3 aku gura jer...
aku maner sampai hati nok usir abg aku nie..huhu...
hah?? mende?? muorang takut kena baling kasut??
muorang jangan risau..abg aku single mingle..
h0k tu aku memang confirm t0l d0k abg?? hehe....
h0h..jadi terbukti h0k abg aku smart 0rk??
haha..
kalu d0k terbukti atau masih ragu2..erh aj0k gi date lalu!!!
haha..
aku confirm kualiti tahap A.. tapi bukan A+ rr A- jer..hehe..
aku ben0rnyer bosan tu ngarut2 0rr...daripada aku wak b0l0k lebih baik aku promote abg aku 0rk?? hehe...
k rr sampai cni jelah aku chiow lu aku dok solat ag ben0rnyer jadi lebih baik aku insaf2 ckit 0rk???
salam sayang..

ISHA NALEESA


Friday, 11 March 2011

S3M@L@M N@N IND@H....

disini kita melangkah jatuh tersungkur...
usah ditegur mereka yg sedang berlari...bangkitlah dngn 2 kaki..
genggam tanah tempat kita sungkuri...
keringkan air mata lahir dari naluri ..
teruskanlah perjalanan..walau badai samudera menanti..
sesungguhnyer..hanya DIA.. tempat kita mengabdi diri menangisi dgn sejujur hati.. =)

aku sedia meraih tanganmu kala tersungkur..
kerana antara kita tiada lagi ruang yg dapat menjarakkannya..
walaupun kita tak sedarah..
namun...kita sehati sejiwa ..
kita adalah awan yg sama2 berarak ke hilir atau ke hulur..
akhirnya turun menjadi rintik hujan jua..

 waahhh..akhirnyer dah ader pun post aku sendiri kan??
pertama sekali aku nak ucapkan terima kasih kepada abg aku tersayang..
bukan senang tau dia nak post blog nie tau~!! haha...
nak aku paksa dia sampailah dia rela..
memang penat rr ader abg macam dia nie..tapi aku bangge ade abg macam dia.. =)
post pertama nie aku khaskan untuk abg aku yg nakal sorang nih..huhu..
aku harap aku nge dia dapat memajukan blog nie sama2 ..insyaallah...

AYAT-AYAT JIWANG



1-Dalam hidup kita,tuhan akan bagi kita pluang untuk berjumpa dengan orang yang 
    betul-betul kita sayang...tetapi,hanya sekali,sekitanya kita leka kita akan kehilangannya
    buat selamanya...tapi,kita tidak pernah tahusiapakah orangnya..jika,kita sendiri x pernah 
    sedar dan tidak pernah cuba untuk menilai kehadirannya mungkinsetelah segalanya berlalu 
    kita mula sedar dan mungkin kita tidak berpeluang untuk memilikinya untuk selamanya...
    renung-renung kan lah........



2-SORRY
   SORRY
   SORRY
   SORRY
   SORRY
   SORRY
  don'y get confused..
  'sorry' means
  S-some 
  O-one
  R-realy
  R-remember
  Y-you


3-Knp ktew slalu mencitai seseorg yg tdk prnh mncintai ktew??
    knp ktew mnolak cinta seseorg yg amat mncintai ktew???  
    knp ktew slalu mngenang seseorg yg tdk prnh igt ktew??
    knp air mate slaluye mengalir hnye krn seseorg yg tdk akn prnh membahagiakn ktew??
    knp??....knp????...knp????


    kerana seseorg tdk bermakna memiliki dirinya,
    cinta itu dtg dari haty ktew,
    tdk dpt diketahui seseorg pon,
   andai dpt cinta itu..jagailah ia dgn sebaiknya...


4-Anak ikan ank biawak,
    sye suke awk!!!!


    sungai penuh ikn puyu,
    i luve u!!!!


    lepk sungai tngkp katak,
    awk suke sye x???


    main lumpur tepi paya,
    awk syg sye???


   duk kdai mkn mee,
   do you miss me???


   dpt duit blnje sakan,
   awk syg sye kn....


   main pasir baling2 batu,
   knp syum2 tu??


   hahahahahahahahahahahaaha....




5-Cmne U nk eja 'C..NTA' klu xde I..
    cmne U nk eja 'R..NDU' klu xde I..
    dn cmne U nk 'H..DUP' klu xde I..


   sbb tu lah dlm aty U kne sntiase ad I....supaya I tdk hilang 
   dan tinggalnkn U..so U kne la syg I smpa bler2.....